Tratamente cu ulei de măsline
Ulei de măsline pentru corp
Hidratare cu ulei de măsline:
Grecii antici işi ungeau trupurile cu ulei de măsline înainte de fiecare luptă, pentru a le aduce noroc şi strălucire. Se amestecă într-un vas de sticlă ulei de măsline cu 2-3 picături din uleiul esenţial preferat de dumneavoastră. După baie ungeţi-vă pe corp cu amestecul facut şi aşteptaţi să se absoarbă. După aceea ştergeţi-vă cu un prosop.
Exfoliere corporală:
3 linguri de ulei de măsline
Un pic de zahăr
Puţin suc de lămâie
O linguriţă de gel de duş
Amestecaţi toate ingredientele într-un bol.
Cu o cantitate mică de amestec, masaţi uşor corpul în mişcări circulare.
Clătiţi şi puneţi cremă hidratantă.
SPA:
Regina egipteană, Cleopatra, obişnuia sa facă baie cu ulei de măsline pentru a-şi menţine pielea sănătoasă. Dacă nu aveţi uleiuri de baie, puteţi adăuga 1 sau 2 linguri de ulei de măsline in apa din cadă, iar pielea dumneavoastră va fi mai netedă ca oricând.
Împotriva călcâielor crăpate:
Frecaţi întâi călcâiele cu o piatră ponce şi apoi ungeţi-le cu ulei de măsline. Dupa aceea puneţi-vă şosetele şi lăsaţi-le aşa până dimineaţă. Uleiul de măsline acţionează în timp ce dormiţi.
Ulei de măsline pentru faţă
Fiecare dintre noi îl avem acasă dar totuşi nu toţi suntem conştienţi de efectele lui pozitive. Bogat in vitaminele E, A şi în antioxidanţi, uleiul de măsline are un puternic efect anti-rid si anti-alergic, în timp ce conţinutul său ridicat de cupru, fier, fosfor si calciu ajută la stimularea pielii deshidratate. Patrunde uşor şi profund în piele, oferindu-i nutrienţi şi lasând-o mai elastică şi mai luminoasă. Mai jos sunt câteva sfaturi simple de îngrijire:
Mască pentru îngrijirea tenului cu ulei de măsline:
Pentru tenul gras: 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de iaurt, 1 linguriţă de argilă, 2 picături de ulei esenţial de eucalipt
Pentru tenul normal: 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriţă de cimbru
Pentru tenul uscat: 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, 1 linguriţă de ulei de migdale. 1 lingura de pastă de banane
Amestecaţi toate ingredientele până când amestecul se omogenizează şi apoi întindeţi-l pe faţă şi gât evitând zona ochilor. Lăsaţi-l să acţioneze 20 de minute şi apoi îndepărtaţi-l cu apă călduţă.
Demachere:
Udaţi-vă faţa cu apă iar apoi masaţi-vă cu ulei de măsline.Cu un disc demachiant sau un tampon de bumbac umed îndepărtaţi machiajul.
Tratamentul acneei:
Amestecaţi 3 linguri de ulei de măsline şi 4 linguri de sare. Aplicaţi această pastă pe coşuri şi lăsaţi-o să acţioneze timp de câteva minute. Clătiţi bine.
Ulei de măsline pentru mâini
Ulei de măsline pentru mâini uscate:
Adăugaţi o cantitate mică de ulei de măsline într-un vas cu apă caldă şi apoi cufundaţi mâinile în ea. Ţineţi mâinile în apa cu ulei aproximativ 15 minute şi apoi masaţi până cand uleiul s-a absorbit de tot.
Ulei de măsline pentru unghii:
Dacă aveţi unghiile uscate şi deshidratate, le puteţi hidrata cu următorul remediu natural, care vi le va întări şi vi le va proteja împotriva oricărei viitoare deteriorări:
- Încălziţi într-o tigaie timp de câteva minute puţin ulei de măsline (să nu devivă prea fierbinte)
- Luaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi puţin suc de lămâie
- Agitaţi amestecul până devine omogen
- Turnaţi amestecul într-un recipient de sticlă şi lăsaţi-l să se răcească până devine uşor mai cald decât temperatura camerei
- Cu o biluţă de bumbac aplicaţi uleiul pe unghii. Masaţi uşor şi apoi lăsaţi uleiul să se usuce singur
Ulei de măsline pentru buze:
Pentru buze crăpate:
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
3 linguri de ceară de albine
7 linguri de apă trandafiri
Ceara de albine se încălzește împreună cu uleiul de măsline la foc mic, până când amestecul devine omogenizat. Apoi se adaugă apa de trandafiri, se depozitează amestecul într-un borcanel de sticlă și se lasă să se răcească. Îl puteți folosi dimineața și seara, și mai ales în zilele foarte reci.
Pentru exfolierea buzelor:
Amestecați zahăr brun cu o linguriță de ulei de măsline. Aplicați amestecul pe buze, cu ajutorul unei periuțe de dinți și apoi clătiți.
Ulei de măsline pentru păr:
Uleiul de măsline ajută părul să devină mai strălucitor, mai puternic și mai vitalizat. De asemenea hidratează atât părul cât și pielea capului. Dacă aveți părul uscat și greu de coafat, un tratament cu ulei de măsline aplicat o data pe săptămână îl va netezi și îl va face mult mai ușor de pieptănat. Oricare din următoarele tratamente le alegeți, utilizați întotdeauna ulei de măsline extravirgin cu aciditate scăzută.
Tratament nr. 1:
1 cană de ulei de măsline extravirgin
1 gălbenuș de ou
Amestecați uleiul cu gălbenușul de ou si întindeți amestecul pe tot părul, mai puțin pe rădăcinile firelor de păr. Puneți-vă apoi o capă peste care puneți un prosop pentru a menține părul cald. Lăsați sa acționeze 30 de minute dupa care clatiți cu apa caldă. Mirosul va dispărea odată ce veți clăti.
Tratament nr. 2:
Amestecați 2 linguri de miere și 3 lingurițe de ulei de măsline. Aplicați amestecul pe păr și apoi înveliți părul în folie de aluminiu. Lăsați să acționeze timp de 15 minute după care spălați-vă cu apă caldă și șampon.
Tratament nr. 3:
Aplicați ulei de măsline pe tot părul (de la radăcină la vârfuri) și apoi înveliți părul cu o pungă de plastic. Lăsați tratamentul să acționeze peste noapte. Puneți un prosop peste perna pentru a fi siguri că nu murdăriți perna.
Tratament nr. 4:
Aplicați 1-2 cani de ulei de măsline fierbinte pe par, evitând rădăcinile. Infășurați părul cu un prosop sau acoperiți-l cu o capă și lăsați să acționeze timp de 30 minute. Apoi spălați-vă.