Tratamente cu ulei de măsline

Ulei de măsline pentru corp

 

treatment-body1-700x350.jpg

Hidratare cu ulei de măsline:

Grecii antici işi ungeau trupurile cu ulei de măsline înainte de fiecare luptă, pentru a le aduce noroc şi strălucire. Se amestecă într-un vas de sticlă ulei de măsline cu 2-3 picături din uleiul esenţial preferat de dumneavoastră. După baie ungeţi-vă pe corp cu amestecul facut şi aşteptaţi să se absoarbă. După aceea ştergeţi-vă cu un prosop.

Istoria ABEA

Istoria Abea: 

maxresdefault.jpg   Vechea_fabrica_ABEA.jpg   mori_traditionale.jpg

Pe parcursul istoriei sale lungi, care se întinde timp de trei secole, ABEA s-a confruntat cu numeroase probleme, cunoscând cele două războaie mondiale şi mai multe recesiuni.De asemenea, ABEA şi-a schimbat de mai multe ori proprietarul pe parcursul istoriei sale etajate.

Vechea fabrică ABEA are propria sa istorie, lăsând o amprentă vie asupra vieţii sociale si economiei oraşului Chania, a insulei Creta şi a ţării in general. Patrimoniul şi studiul istoriei industriale au o importanţă deosebita pentru Creta, deoarece aici dezvoltarea industrială s-a petrecut mult mai târziu, în comparaţie cu alte ţări europene.

În timpul revoluţiei industriale (secolele 18-19) condiţiile de trai au fost foarte dificile în Chania, ca urmare situaţiei socio-politice. Creta era sub ocupaţie otomană, iar carbunele ca şi combustibil era pur şi simplu indisponibil iar antreprenoriatul nu exista.

Spre finalul secolului 19 (1889), asociatia ABEA a fost piatră de hotar în modernizarea vieţii economice a ţării, fiind prima astfel de companie în Grecia şi una din cele mai mari companii din ţările Mării Mediterane.În secolul 18, uleiul de măsline a fost principalul produs exportat din Creta. Ca rezultat, ABEA, datorită asocierii sale cu principalul produs agricol al regiunii, a ajutat la formarea unei economii idependente în insulă, sprijinind sectorul agricol şi oferind numeroase locuri de muncă locuitorilor oraşului.

Cum se citeste eticheta unui ulei de masline extravirgin veritabil

E clar ca uleiul de masline extravirgin reprezinta un aliment care nu trebuie sa lipseasca din dieta noastra zilnica. Noi il preferam pentru aportul de arome din mancaruri iar specialistii in nutritie il recomanda pentru calitatile sale nutritionale deosebite.

Internetul abunda in idei nastrusnice de folosire a uleiului de masline, efect al marketingului agresiv starnit de importatorii de ulei. Trebuie sa fim precauti si moderati in a lua drept bune toate sfaturile care propavaduiesc uleiul de masline extravirgin ca si panaceu cu efecte extrapolate in orice domeniu adiacent gospodariei, de la uns balamale pana la exterminarea paduchilor. 

Piata abunda si ea de ulei de masline de calitate slaba promovat ca fiind virgin sau extravirgin. Chiar daca ne-am obisnuit cu astfel de lucruri "tipic romanesti", problema este una de nivel mondial. Suntem insa una dintre putinele tari care mai accepta pe rafturile de alimente ulei obtinut din "pomace" sau "sansa", adica un ulei inferior obtinut din reziduurile sau boasca resuscitata prin procedee chimice. In tarile cu traditie boasca se arde pentru a se obtine biogaz sau se foloseste ca si ingrasamant ecologic.

Uleiul de masline - sursa de antioxidanti si polifenoli

Uleiul de masline contine polifenoli, vitamina E si alti antioxidanti, substante care constituie conservantii naturali ai uleiului. Antioxidantii diminueaza aparitia peroxizilor. Astfel se incetineste procesul natural de oxidare si rancezire a uleiului.

Printre acesti antioxidanti naturali au fost identificati compusi care ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase. Ei absorb radicalii liberi si se pare ca au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular si afectiunilor canceroase, lucru intarit de speranta ridicata de viata a locuitorilor insulei Creta.

Culturile de maslini din Chania - Insula Creta

Zona Chania este recunoscuta pentru culturile de maslini dedicate aproape in totalitate productiei de ulei. Acest fapt se datoreaza in special solului dar si numeroaselor zile insorite din martie pana toamna tarziu. Un factor foarte important este traditia care se bazeaza pe respectul fata de cultura de maslini si productia de ulei. Drept urmare, mai mult de 95 % din uleiul produs in Creta este ulei extra-virgin de cea mai buna calitate.

Aproape un sfert din suprafata Cretei e acoperita de circa 35 de milioane de maslini. Productia de ulei se ridica la aproximativ 150 000 de tone anual si creste cu 3 % pe an intr-un ritm constant.

Fiecare maslin poate produce pana la 150 de kg de masline anual. In medie dintr-un maslin matur se pot obtine 8-10 litri de ulei pe an. Productia depinde de mai multi factori, dar in medie se obtine un litru de ulei din 3 pana la 7 kg de masline.

Soiul Koroneiki acopera 85% din culturile din Insula Creta, iar in zona Chania 100%.

Uleiul de masline ABEA - 100% KORONEIKI

Ce inseamna ulei de masline Koroneiki?
Este un soi de maslini vechi de peste 3000 de ani, originar din insula Creta.
Koroneiki inseamna cel mai complet ulei de masline. Dealtfel Koroneiki reprezinta un standard mondial in evaluarea oricarui ulei de masline.

Care sunt caracteristicile uleiului de masline Koroneiki?
- rezistenta foarte mare la oxidare ii confera "viata indelungata" inainte de a incepe sa-si piarda din calitati;
- uleiul de masline Koroneiki are continutul cel mai ridicat de polifenoli, substante care reduc riscul de cancer;
- mirosul fin de masline proaspete il recomanda in topul preferintelor bucatarilor fata de mirosul in general puternic al celorlalte tipuri de uleiuri de masline;
- culoarea verde translucida fata de culoarea densa maronie.